Kursinformasjon

Kursdager
Kursdager finner du her. Ekstra kurs kan settes opp ved forespørsel fra grupper e.l.

Valg av kurs
Pr. i dag tilbyr vi 4 typer kurs; Grunn- , Teknikk- og Aktivitetslederkurs. I tillegg tilbyr vi modulkurs over en ettermiddag med fokus på enkeltelementer eller eller fordelt på flere dager for en eller flere personer.

Påmelding
For påmelding kan du sende oss en mail på post@alfafritid.no eller ringe oss på 41 60 25 39 (hele dagen/uka).

PS!!! Ved avbestilling av kursplass senere enn 10 dager før kurset og vi ikke klarer å fylle plassen, så må du betale kursavgiften. Vi tar ikke depositum pt.

 

GRUNNKURS NPF 16 timer:

Vårt Grunnkurs går langt utover det Padleforbundet beskriver som innhold i et slikt kurs og er tilpasset de klimatiske forhold vi padler under her nord. Av den grunn er kurset over 3 dager (16 timer). 

Praktisk informasjon Grunnkurs
Vi ønsker deg velkommen til padlekurs hos oss på Alfa Fritid og vil gi deg noe praktisk informasjon under. Er du kontaktperson for flere på kurset så husk å gi beskjed videre.

Hva skal jeg ha med?

I tillegg til å kunne få prøvd forskjellige kajakker med utstyr vil alle våre deltakere bli utstyrt med komplett utstyr som tørrdrakt, vest, sko og hansker. Hos oss får du oppvarmet lokale med garderobe til å skifte i og til gjennomgang av utstyr. Tilgang til toalett og ikke minst mulighet til en varm dusj umiddelbart dersom dagen har vært kald.

Det du trenger å ha med er:

  • Varme klær til å ha under tørrdrakten. Vi anbefaler ull, fleece eller annet som er varmt og lett å bevege seg i. Antall lag du vil ha må du avgjøre selv, men vanntemperaturen er som kjent ikke all verden her hos oss.
  • Ekstra skift hvis du blir våt.
  • Lue. Vi bruker neoprenhetter på kurset, men det er viktig å ha noe på hodet når vi kommer på land (temp.avhengig)
  • Votter (temp.avhengig).
  • Drikke, både for tørsten og kanskje en termos med varm te.
  • Mat. Husk man blir sulten av å ha det artig!
  • En tom søppelsekk eller bag for å ha vått utstyr i slik at du slipper å få saltvann i bilen. For å spare tid tar hver ansvar for sitt utstyr mellom hver kursdag. Kajakker, årer o.l tar selvfølgelig vi oss av.
  • Håndduk.
  • Sitte- eller liggeunderlag til bruk i pauser.

Du får likevel en spesifisert mail om dette ca ei uke før kursstart.

Hos oss får du også skiftet i oppvarmet lokale, dusjet hvis ønskelig og selvfølgelig teoriundervisning sammen med en kopp varm drikke.

Hvor møter jeg opp?
For ettermiddags- og helgekurs får du beskjed om oppmøtetid. Normalt er oppmøte hos oss 1. dag kl. 17.00 i butikken vår i Eidkjosen, ca 8 km fra flyplassen. For kurs på dagtid vil du få opplyst et annet klokkeslett.

Når du kommer til Eidkjosen ser du butikken vår på andre siden av bukta. Det er 1. avkjøring til venstre, ca 200m, etter Eide Bygg. Vi holder til på sjøsida.

Pris?
For et 3 dagers kurs tar vi kr. 2.600,- alt utstyr inkludert.

Du finner sikkert billigere kurs over 2 dager, men vi vet at over 90% av deltakerne ikke videreutdanner seg og vi velger da å ta deltakerene litt videre enn det som er mulig over 8+8 timer. Vi er også nysgjerrige på hvordan man kan gjennomføre et fullverdig kurs over 2 dager med oppstart kl 17.00 og ferdig når kvelden er i ferd med å gå over til natt!? 

Instruktører
Vi har et fast instruktørkorps som som selvfølgelig er sertifisert padlemessig til det nivået de underviser på, i tillegg til at de har padleerfaring så det holder. Flere har utdannelse i pedagogikk, veiledning og ledelse og tilknyttet undervisningsinstitusjoner i sitt "sivile liv". 

Slik systemet er i Norge idag kan man dessverre holde kurs i regi av kursstigen til Padleforbundet innen ett år etter man satte seg i kajakken for første gang.

HMS
Som profesjonell aktør er vi forpliktet til å ha en HMS-plan for aktiviteten. Vil du se vår så er den tilgjengelig ved oppmøte til kurset.

Hvordan betaler jeg?
Betaling skjer med kort første kursdag eller vi kan sende deg faktura på mail før kurset. For bedriftskurs kan vi avtale at vi sender faktura.

Vi praktiserer ikke forskuddsbetaling, men forutsetter at du som melder deg på er så ansvarsbevisst at du stiller opp eller melder avbud så snart du kan. I motsatt fall vil vi sende faktura på deler av kurset.

Andre ting du lurer på?
Lurer du på noe, finner ikke fram eller blir litt forsinket, så kan du når som helst ringe oss på tlf 41602539 eller  instruktørene, Kjell-Arne, på 91726585/Alf, på 91169890.

 

MODULKURS

Modulkursene på hhv teknikk, redning, tauing eller hva det måtte være. Det kan være et 4t kurs med fokus på de oppgitte elementer. Dette er ikke NPF kurs, men kurs hvor vi jobber med spesifikt emne en ettermiddag. Passer for deg som vil repetere ting fra Grunnkurset og komme deg litt videre. Spesielt på Teknikk går vi mye lengre enn på innholdet på Grunnkurset. Modulkurs må ikke forveksles med NPF Teknikkurs.

 Pris kr. 600,-.

 

TEKNIKK- og AKTIVITETSLEDERKURS NPF

Informasjon om disse kursene får du ved å ta kontakt.

Teknikk- og Aktivitetslederkurs koster kr 2.900,- . Disse kursene er for vante padlere og går over 2 eller 3 dager.

Det forventes at deltakerne har utstyr selv.