Viktig å tenke på

Havpadling er som kjent en aktivitet med en viss risiko, og mange velger derfor å ta et kurs før de går i gang på egenhånd, noe vi også absolutt anbefaler. Vi er redde for at den utvikling vi ser ved at flere og flere ønsker å starte med padling kan medføre at antall ulykker stiger dersom ikke sikkerheten blir tatt på alvor.

Tenker du også på kurs, så velg et hvor du virkelig får tilført både kunnskap og ferdigheter. Sjekk gjerne ut hvilken utdanning og erfaring tilbyder har når det gjelder havpadling. Hvilket utstyr får du tilgang til og hvilken sikkerhet legges det opp til under kurset? Som i alle andre bransjer er det stor forskjell på innholdet selv om Norges Padleforbund har en klart definert mal.

Vi anbefaler at du sjekker om din kursinstruktør har nødvendig formell utdanning via Norges Padleforbund eller andre kompetente forbund. Kursarrangør må også kunne dokumentere innhold og mål for gjennomføring av kurset. I tillegg skal det også være en gjennomtenkt HMS plan for kurset. Husk at det som regel er en viss sammenheng mellom varighet, kvalitet og pris.

 

Som en komplett kajakkleverandør tilbyr vi også kurs. For best mulig læring velger vi imidlertid å kjøre kurs i flere trinn: Grunn-, Teknikk- og Aktivitetslederkurs i havpadling. Vårt Grunnkurs går langt utover det Padleforbundet beskriver som innhold i et slikt kurs og er tilpasset de klimatiske forhold vi padler under her nord. Dersom vi skal ha mulighet til å komme gjennom stoffet både på en faglig forsvarlig og pedagogisk måte må vi bruke 3 dager. Nærmere informasjon om kursinnhold mm kan du få tilsendt ved å ta kontakt med oss.

For Teknikkurset kreves det grunnkurs og noe padleerfaring. For Aktivitetslederkurs forutsettes det gjennomført kursprogresjon til og med NPF teknikkurs. Det kreves også dokumentert padleerfaring i form av 10 loggførte turer. Legg ved din "Padle-CV" ved påmelding. Faktisk ferdighetsnivå vil bli evaluert tidlig på første kursdag. For ytterligere informasjon, se sidene til Norges Padleforbund.

I tillegg til å kunne få prøvd forskjellige kajakker med utstyr vil alle våre deltakere på grunnkurset bli utstyrt med komplett utstyr som tørrdrakt, vest, sko og hansker. Hos oss får du oppvarmet lokale med garderobe til å skifte i og til gjennomgang av utstyr. Tilgang til toalett og ikke minst mulighet til en varm dusj umiddelbart dersom dagen har vært kald.

 

Er du interessert i kurs så send en mail til post@alfafritid.no.